Magamról

Saját fotó
Úgy döntöttem, ha egyszer meghalok, csillag leszek, és fenn ragyogok az égbolton minden éjjel az elkövetkező néhány ezer évben... :D

2011. május 2., hétfő

Szedd a TAVASZ virágait...


 Ez a legképtelenebb, legsokszínűbb, és legbolondosabb időjárás, az összes évszak időjárásához képest.
Amikor, reggelente friss, „zöld természetű” levegő járja át az egész világot, madárkák hadának csicsergésével vegyítve. Vidámságot hirdetnek. Valami önfeledt, búja vidámságot, mire ember soha nem lesz képes. Mert a tavaszi nyugalmi állapotot is, ami a természet újraéledéséből áramlik, mi emberek tavaszi fáradtságnak nevezzük. Mekkora ostobaság!
Reggel friss, újjászületett oxigén ad újabb erőt. A madarak éneke, behatol a legletargikusabb állapotba is, hogy fényre derítsen, hogy visszahozzon az életbe! Ébredj!
A természet csodás képet rajzol elénk. A kopár hegyoldal, most zöldellő lomboktól pompázik. Egyre sűrűbb levélzetű fák tündökölnek, melyeken vidám mókusok fogócskáznak. Az utcák lassan megtelnek a természet csodáival, eltakarva minden a hó olvadása után fennmaradt takarni valót. Nem csak egyszerűen süt a Nap… Ragyogásával mindent bearanyoz. Felmelegít.
Illatos, színes virágocskák borítják a földet. Virágoznak a fák. És nyílnak a szebbnél szebb virágszálak. Katicabogárkák húzódnak meg egy-egy zöld kis levelecske árnyékában. Színes pillangók repkednek szédülten, növényről növényre. Méhecskék döngicsélve gyűjtögetik illatos virágocskák nektárjait.
Az egész világ újjászületik, és felkészül a nyári forróság befogadására.
Nincs még egy olyan évszak, mely ennyiféle zöld árnyalatot képes produkálni. Ahányféle növény, annyiféle zöld árnyalat. Mind-mind a maga módján varázslatosan utánozhatatlan.
Madárcsicsergés. Illatozó virágok. Harapni való, friss levegő. Sokszínűség. Vidám környezet. Gólyák:) Esténkénti békakuruttyolás. És az utánozhatatlan zöld árnyalatok. Ez mind-mind a TAVASZ jellemzői!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése